Tesla is (en blijft volgens ons) razend populair. Andere autofabrikanten proberen dan ook Tesla na te bootsen in hun nieuwste modellen. Grote schermen, stevig leunend op software, updaten zonder dealerbezoek, grote accupakketten voor een aanzienlijk rijbereik, noem het maar op en het wordt gekopieerd. Dat is ook niet zo gek, want Tesla maakt zelfs in deze onzekere tijden winst!

Tweede kwartaal

Er werd in het tweede kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 104 miljoen dollar (89,8 miljoen euro) bij een omzet van ongeveer 6 miljard dollar (5,2 miljard euro). Dit is ongeveer gelijk aan het resultaat in het eerste kwartaal en een min van vijf procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Van de Tesla Model S en de Model X zijn in het afgelopen kwartaal 6.326 stuks geproduceerd en 10.614 stuks afgeleverd. Voor de Model 3 en Model Y geldt dat er in het afgelopen kwartaal 75.946 exemplaren zijn gebouwd en 80.277 eenheden zijn geleverd.

Productie

Het doel van Tesla is natuurlijk om de productie verder te vergroten, om aan de grote vraag van de consument te voldoen. Gelukkig heeft Tesla het dan ook alweer voor elkaar gekregen om het productie niveau van voor de corona crisis weer te bereiken!