Vandaag precies 3 jaar geleden op 28 juli 2017 werd voor het eerst de Tesla Model 3 geleverd. De eerste auto op de massamarkt van het bedrijf was een product van jarenlang hard werken door Tesla-ingenieurs die eraan werkten om elektrische voertuigen voor de meeste gezinnen leuk en betaalbaar te maken! 

Het model 3 werd op 31 maart 2016 door Tesla onthuld. Het was vastgepind als de auto die Tesla een autofabrikant voor de “massamarkt” zou maken, die betaalbaar zou zijn en eigenaren voldoende bereik zou geven. De auto werd genoemd in het document van Elon Musk uit 2006 getiteld “The Secret Tesla Motors Master Plan (just between you and me)”. Musk zei dat het de derde stap was van het bedrijf om de wereld te ontdoen van giftige voertuigen die de aarde vernietigden.

Best verkochte voertuig

Model 3 is altijd het bestverkochte voertuig van het bedrijf geweest gedurende de periode van drie jaar in Tesla’s EV-vloot. Het meest succesvolle kwartaal kwam in Q4 2019 toen Tesla met succes 92.620 eenheden van de massamarkt-sedan leverde. Maar belangrijker dan het voertuig zelf, het bewees dat Tesla een competitieve autofabrikant zou kunnen zijn en dat het van de ene op de andere auto-industrie zou staan ​​waar de VS de afgelopen 100 jaar op heeft vertrouwd. 

De Model 3 Performance, de meest superieure variant van het voertuig, heeft veel van de snelste auto’s ter wereld overtroffen. Van de Porsche 911 GT3 en de Lamborghini Huracan tot de BMW M3, de Model 3 heeft laten zien dat het een van de beste auto’s is met een weerstand van een kwart mijl. Elon Musk zei ooit op 60 minuten dat Tesla’s doel was om te bewijzen dat elektrische auto’s niet zo langzaam of saai hoefden te zijn als een golfkar. De Model S en Model X hebben dat zeker bewezen, maar de Model 3 deed dat ook, terwijl het voor veel mensen betaalbaar was.

In drie jaar tijd is de Model 3 in veel landen de populairste EV geworden. Het heeft Tesla ontwikkeld tot een auto-krachtpatser die nu wordt erkend als het meest waardevolle autobedrijf ter wereld. De auto is niet alleen betaalbaar, maar heeft indrukwekkende prestaties en heeft de manier veranderd waarop autokopers naar elektrisch vervoer kijken.