Volledig in grijs gewrapped, met een volledige bodykit van koolstofvezel (spoiler, sideskirts, inzetstukken in de voor- en achterbumper) en dikke Vossen velgen met felrode remklauwen erachter: de Tesla Model 3 Performance van Milltek is duidelijk anders dan alle andere Tesla’s. Toch is zijn opvallendste aanpassing niet zichtbaar. Wel hoorbaar!

Motorgeluiden

Speciaal voor Tesla’s heeft Milltek de Sport Active Sound Generator ontwikkeld. Dit uitlaatsysteem is direct gekoppeld aan de computers aan boord en reageert direct op het indrukken van het gaspedaal. Hij kan zelfs stationair lopen! Je bedient hem met een app op je smartphone, maar je kunt het geluid ook aan of uit zetten via het touchscreen in de auto zelf. In de app kun je kiezen welk geluid je Tesla moet maken. Je kunt kiezen uit een keur van motorgeluiden, van een V8 tot een V12 uit een Lamborghini. Of dat nog niet genoeg was zijn er al nieuwe geluiden in de maak: niet alleen klassieke motorgeluiden maar ook elektrische zoemgeluiden. Zelfs de geluiden van Star Trek! De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Bekijk hier een video waarin de motorgeluiden te horen zijn: