Hoewel Tesla eerst aan zijn medewerkers gecommuniceerd had dat de Gigafactory in Californië een essentiële functie vervult binnen de maatschappij en dus uitgezonderd werd van de lockdown die de staat van Californië had ingesteld, zal de fabriek in Fremont nu toch echt moeten sluiten.

De beslissing om de San Francisco Bay Area onder lockdown te plaatsen werd gisteren genomen door de verschillende districten, in de hoop zo het coronavirus tegen te gaan.

Essentieel

Via een e-mail liet Tesla zijn werknemers eerst weten dat het in direct contact stond met de overheid en dat de productie van wagens en energie onder de ‘essentiële bedrijven’ viel. Toch zal de fabriek vandaag gesloten blijven, want de sheriff van Alameda besliste het tegendeel en verplicht Tesla om over te gaan op een minimale bezetting. De betekent dat zaken zoals beveiliging en payroll nog wel doorgaan, maar de productie van de auto’s dus niet meer.

Eerste autoproducent

Tesla is daarmee de eerste autoproducent die de deuren moet sluiten. De andere grote namen bevinden zich uiteraard niet in de San Francisco Bay Area zoals Tesla. Het lijkt echter wel dat ook deze producenten binnenkort hun werknemers naar huis zullen moeten sturen. De United Auto Workers vakbond roept namelijk steeds luider om alle productie-activiteiten te pauzeren.

Zuur nieuws dus voor Tesla, en dat nog maar een dag nadat het begon met leveringen van de nieuwe Model Y