Het coronavirus is niet alleen voor veel mensen een probleem, maar ook voor veel bedrijven. Zo ook voor Tesla.

Sluiting

Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus vertraagt Tesla het aantal geplande leveringen van de Model 3-auto’s die in China worden gemaakt, heeft een directielid van de maker van volledig elektrische auto’s op 5 februari gezegd. “We zullen de productielijn weer oppakken zodra de uitbraaksituatie beter wordt.” aldus Tao Lin, een communicatie- en marketingmanager gericht op China, volgens het rapport van CNBC. Hij gaat er vanuit dat op 10 februari de productie in de gigafactory in Shanghai weer wordt opgestart.

Gevolgen

Heeft de sluiting grote gevolgen voor Tesla? Gelukkig niet. De sluiting zal geen significante invloed hebben op de financiële resultaten van Tesla in het eerste kwartaal, omdat de fabriek in Shanghai nog geen belangrijke bijdrage levert aan de winst van het bedrijf. Natuurlijk hoopt Tesla wel dat ze zo snel mogelijk weer kunnen gaan produceren, om meer Model 3’s op de markt te gaan brengen!