Het zou zo maar kunnen dat je het jaar heel anders begint als dat je had verwacht. Want wie de software van de Model 3 weet te hacken en op die manier kwetsbaarheden in het systeem aan het licht kan brengen, kan tot 700.000 dollar (630.000 euro) winnen.

Pwn2Own

Tesla heeft altijd beweerd dat haar auto’s niet te kraken zijn. Om dit te onderstrepen daagt het merk (goedaardige) hackers wereldwijd uit om te kijken of ze de beveiligingssystemen van Tesla Model 3 kunnen omzeilen tijdens Pwn2Own in Canada. Pwn2Own is een wedstrijd waarin hackers met goede intenties uitgedaagd worden om onder meer internetbrowsers, bedrijfssoftware en dus ook een auto te kraken. Op die manier worden de fabrikanten op de hoogte gesteld van kwetsbaarheden in hun software, zodat zij hun producten beter kunnen beveiligen.

Prijzen

Dit jaar kan de hoofdprijs van een half miljoen oplopen tot 700.000 dollar. Daarvoor moet een hacker of een hackersgroep administratietoegang krijgen tot het infotainmentsysteem (50.000 dollar), Autopilot (50.000 dollar) of de controle over het computersysteem krijgen waarmee verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren (100.000 dollar). Daarnaast zijn er extra prijzen beschikbaar voor hackers die verschillende onderdelen van de Model 3 weten te kraken.

Pwn2Own wordt van 18 tot 20 maart gehouden in Canada.