Om de titel vast te houden als ‘best verkopende elektrische auto’ heeft Elon Musk grootste plannen. De Model 3 moet namelijk goedkoper worden en de prestaties van het voertuig moeten omhoog gaan.

Update

Om deze verandering uit te kunnen voeren komt Tesla met een update voor de Model 3 Dual Motor-modellen. Deze $2.000 kostende software-update zorgt ervoor dat de standaard acceleratietijd van 0-60 m/h (0-96 km/h) van 4,4 seconden naar 3,9 seconden gaat. De upgrade kan gewoon online gekocht worden en wordt daarna via een over-the-air-update naar de auto gestuurd en geïnstalleerd. Vanaf dan kan de simpele Dual Motor Long Range het tegen de Performance afleggen, want die heeft namelijk een halve seconde minder nodig om de 100 km/h aan te tikken.

Prijsverlaging

Volgens Bloomberg is Tesla op dit moment aan het nadenken of ze de prijs van de Model 3 met 20% moeten verlagen. Iets wat Tesla al een eerder deed met de Model S en X. Deze prijsverlaging zal ongetwijfeld helpen met het versterken van de concurrentiepositie. Maar helaas staat het nog niet in de plannen voor landen zoals Nederland. Het idee is namelijk dat de alleen Model 3’s die uit de fabriek in Shanghai komen rollen de prijsverlaging krijgen. De reden hiervoor is doordat de onderdelen lokaal geproduceerd worden. Dit scheelt voor Tesla aanzienlijk in productiekosten. Die besparing kunnen ze dan weer doorberekenen naar de klant.

Wil dat dan zeggen dat wij hier eigenlijk helemaal niets aan dit nieuws hebben? Nee, zeker niet. Tesla gaat namelijk aan de slag met het bouwen van een gigafactory nabij Berlijn. Hier zou Tesla dan hetzelfde kunnen gaan doen. Niet alleen omdat onderdelen in de EU gemaakt kunnen worden, maar ook omdat de voertuigen de flinke zeereis vanuit de Verenigde Staten niet meer hoeven te maken.