Was het in september bij Tesla nog feest om de tienduizendste Model 3. Nu, twee maanden later, mogen de slingers alwéér uit! Er staan namelijk in Nederland inmiddels twintigduizend exemplaren van de volledig elektrische Tesla Model 3 op kenteken, zo blijkt uit recente gegevens van de website Kentekenradar. Hierdoor ligt de Tesla op koers om het bestverkochte model van 2019 te worden.

De 20.000’ste Model 3

Tesla maakte in totaal 438 nieuwe eigenaren blij op 9 december 2019 met hun nieuwe Model 3, waaronder de eigenaar van de 20.000’ste Tesla Model 3 in Nederland. Dat aantal zal nog oplopen met nog bijna drie weken te gaan in 2019. Er worden juist nu nog flink wat Model 3’s op Nederlands kenteken gezet voor de aantrekkelijke bijtelling. Nu is er nog sprake van 4%-bijtelling tot en met een catalogusprijs van 50.000 euro. Volgend jaar is dat 8%-bijtelling tot een catalogusprijs van 45.000 euro.

Cijfers

Volgens de cijfers van Kentekenradar wordt 79 procent van de auto’s zakelijk gereden, wat zou betekenen dat 21 procent door particulieren aangeschaft is. Nu moet daarbij worden aangetekend dat zzp’ers ook als particulieren worden bestempeld. Tijd voor nog meer cijfers: 58 procent van de bestuurders kiest voor de Long Range AWD-versie, gevolgd door de Standard Plus (33 procent) en Performance (5,7 procent). Zwart is met 35,4 procent de populairste kleur, waarna wit (23,3 procent) en grijs (21,5 procent) volgen. Rood is de minst gekozen kleur met een aandeel van slechts 5,5 procent.