Tesla komt met een update voor haar automatische ruitenwisser. Deze update zou ervoor moeten zorgen dat de snelheid van de ruitenwissers zich beter aanpast op de vallende regen of sneeuw.

Zo’n automatische ruitenwisser is niets nieuws, maar Tesla pakt het toch wel net even iets anders aan dan de rest. Zij maken namelijk geen gebruik van regensensoren, maar van de Autopilot-camera’s welke de regenval in kaart moet brengen.

Deep Rain

De software met de naam Deep Rain analyseert de mate van de regenval en past daarop automatisch de werking op aan. Musk beloofde de komst van Deep Rain al in oktober, maar de update wordt nu pas naar de auto’s van Tesla uitgerold.

Sneller reageren

Volgens Tesla is er vooral verbetering bij lichte regenval. Ook moet het systeem sneller reageren op wisselingen in regenval. De zelflerende software is getraind met meer dan 1 miljoen afbeeldingen van waterdruppels op een voorruit.

Om het systeem te kunnen blijven verbeteren worden, zodra gebruikers straks de ruitenwissers handmatig bijstellen, die data door hun auto opgeslagen en naar Tesla gestuurd. Zo moeten toekomstige updates het systeem verder verbeteren. Tesla zou verder werken aan elektromagnetische ruitenwissers.