Eens in de zoveel tijd worden alle Tesla’s wereldwijd van een update voorzien. Iedere Tesla met deze update geldt dan als de beste ooit. Het is dus hoe dan ook gunstig, want de versnellingstijden kunnen er zomaar op vooruit gaan…

Acceleratietijd

Met deze update wordt dan ook de acceleratietijd aangescherpt. Voor eigenaars van een Tesla Model 3 betekent het dat het nu mogelijk is om de standaardsprint af te leggen in minder dan drie seconden. De Amerikaanse standaardsprint that is, van 0 naar 60 mp/u, ofwel 96 km/u. Daarvoor staat een tijd van 2,8 seconden.

Nog meer verbeteringen

Behalve verbeteringen op het gebied van snelheid, brengt de laatste software-update ook meer rijbereik en hogere laadsnelheden. De software zou er nu voor zorgen dat de elektromotoren en aandrijflijn nog beter worden aangestuurd.

Het kan even duren voordat ook jij de nieuwste update hebt in je Tesla Model 3. Dit komt doordat Tesla de update niet massaal, maar groepsgewijs door voert. Wees dus maar gerust, ook jij kunt straks een (nog sneller) sprintje trekken!