Elon Musk melde tijdens de vorige kwartaalupdate van Tesla dat nog dit jaar bekend gemaakt zou worden wat de locatie wordt van de Europese Gigafactory. Hij houdt zich aan zijn woord, want op een feestje van Autobild kwam het hoge woord eruit! Hij maakte het Duitse feestje compleet, door te onthullen dat de Gigafactory in de regio Berlijn komt te staan. Niet in Nederland dus, en ook niet in het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk, maar volle bak naar het oosten, op een uurtje van Polen. Wij vinden het verrassend!

Gigafactory

In de Gigafactory 4 worden batterijen (2170, waarschijnlijk), elektromotoren, én auto’s gebouwd, te beginnen met de Model Y-crossover. Naar verwachting is de fabriek ergens in 2021 in werking. Musk voegde aan zijn keuze de woorden ‘I love Berlin’ toe. Weten we dat ook weer!

Toekomst

Tesla heeft nu vier Gigafactories in de planning:

  1. Gigafactory 1 – Nevada
  2. GIgafactory 2 – Buffalo, NY
  3. Gigafactory 3 – Shanghai
  4. Gigafactory 4 – Berlijn, 2021