In Nederland zijn er inmiddels meer dan tienduizend exemplaren van de Tesla Model 3, zo blijkt uit gegevens van de online database Kentekenradar. Op basis van die cijfers is de Tesla Model 3 tot dusver de meest geregistreerde auto van dit jaar en stoot ze daarmee de Volkswagen Polo naar de tweede plaats.

Beste verkoopmaand

Daarnaast is er deze maand, gemeten tot en met 17 september, al 2.261 exemplaren van de Model 3 op kenteken gegaan. Met nog twee weken te gaan zou het zo maar kunnen dat september haar beste verkoopmaand van het jaar wordt. Juni was tot nu toe de succesvolste maand, met 2.484 registraties.

Kleur Model 3

In de eerste acht maanden van dit jaar werd meer dan de helft van de exemplaren afgeleverd in het zwart. Ondertussen heeft de witte lak het gewonnen, aangezien deze maand 33 procent van de modellen in het wit werd afgeleverd tegenover 21 procent in het zwart.