Nieuwe modellen elektrische auto’s moeten voortaan verplicht geluid maken, voor een betere veiligheid in het verkeer. De Model 3 kan dan natuurlijk niet achter blijven.

White noise

White noise, niet het gebruikelijke gezoem van de elektromotor dat kunstmatig wordt versterkt, maar een ondefinieerbaar suizen. Dat is het geluid wat de Tesla Model 3 gaat maken. Het gaat om een actieve veiligheidsvoorziening. Enige vorm van geluid verhoogt namelijk de attentiewaarde en beperkt het risico dat zwakke verkeersdeelnemers de nare gevolgen ondervinden van een onzachte aanrijding.

Waar komt het geluid vandaan?

De Tesla Model 3 heeft een speaker in de bodemplaat, rechtsvoor en dichtbij de voorbumper, die uiteraard al lang is ontdekt door de liefhebbers van het merk. In september is  met het standaard voorzien van Model 3’s van het waarschuwingssysteem van start gegaan, dat werkzaam is tot een snelheid van 19 mijl per uur (31 kilometer per uur). Dat de Model S en X later van een vergelijkbaar waarschuwingssysteem worden voorzien is te verwachten.