De Tesla Model 3 wint snel aan populariteit in Groot-Brittannië. De Model 3 is namelijk in één keer in de top drie van de best verkochte modellen op de Britse markt geparachuteerd.

Hoger op de ranglijst

Met in augustus 2.083 verkochte exemplaren verdrong de Tesla de Ford Focus voor het eerst in vele jaren naar de vierde plaats. Toch blijven de best verkochte auto’s in Groot-Brittannië blijven de Ford Fiesta en de VW Golf. De Ford Fiesta verkocht dan ook in Groot-Brittannië tijdens de maand augustus 3.978 exemplaren. De Volkswagen Golf volgde op een tweede plaats met 3.439 registraties. De cijfers tonen echter dat het Model 3 tijdens de maand augustus succesvolle types zoals de Ford Focus, de Vauxhall Corsa en de A-Class van Mercedes-Benz achter zich heeft gelaten.

Meeste elektrische auto’s

De Model 3 neemt bij de Britten met dat aantal ook het overgrote deel van de 3.147 verkochte batterij-aangedreven nieuwe auto’s voor zijn rekening. De verkopen van BEV’s lagen daarmee vorige maand 377 procent hoger dan in augustus 2018. De verkopen van plug-in hybrides klapten echter voor de tweede achtereenvolgende maand in, dit keer met 72 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden er bij de Britten nog maar 907 van dat soort auto’s verkocht.