In Bargersville in de Amerikaanse staat Indiana heeft de lokale politie gekozen voor nieuwe Tesla Model 3’s om de Dodge Chargers te vervangen.

Amerikaanse politie

De Amerikaanse politie kiest graag voor grote imposante auto’s zoals Chevrolet Suburbans en Dodge Chargers, maar uit onderzoek blijkt dat de Tesla Model 3 een veel aantrekkelijkere optie is. Met de Model 3 wordt er namelijk per jaar zo’n 5500 euro aan brandstof bespaard. De aanschafprijs verschilt behoorlijk (25.000 dollar vs 39.000 dollar), maar in het derde jaar is de Tesla al goedkoper en over 6 jaar is er 20.600 dollar bespaard. Naar verwachting zal het onderhoud ook een stuk goedkoper zijn. De prestaties van de auto zijn vergelijkbaar met die van de Charger en het bereik is het dubbele van wat ze gemiddeld nodig hebben. De stille aandrijving en de app die het mogelijk maakt om de auto op afstand te starten zijn een mooie bonus. Maar nu de vraag: zal de Nederlandse politie hier iets van opsteken? Wij hopen in ieder geval van wel!