Tesla houdt ervan om zo nu en dan in het nieuws te komen met opmerkelijk nieuws. Ditmaal weet Tesla de wereld weer op te schudden vanwege een samenwerking met LG Chem. LG Chem gaat de productie van accu’s op zich gaan nemen voor de Model 3. Maar wat gaat er dan met Panasonic gebeuren? Deze partij was namelijk tot op heden de grootste leverancier in accu’s voor Tesla.

Panasonic

Vanaf het moment dat Tesla serieus auto’s ging produceren is Panasonic nauw betrokken geweest bij de productie van de benodigde accu’s. Daarnaast heeft Panasonic ook fors geïnvesteerd in de Gigafactory in Nevada. Panasonic zou echter langzaam zijn aandeel in deze fabriek gaan terugtrekken en gaat daarnaast geen verdere investeringen meer doen. Dat de samenwerking al even niet goed verliep was overigens al wel langer bekend en komt zeker niet als een verrassing.

Nieuwe accuproducent

De schommelende samenwerking tussen Tesla en Panasonic heeft de autofabrikant doen bewegen om naar andere accufabrikanten te kijken. Zo is Tesla een samenwerking aangegaan met LG Chem. Deze accuproducent zal de productie van accu’s op zich gaan nemen voor de Model 3. De productie van deze accu’s beperkt zich momenteel enkel nog op de modellen die voor de Chinese markt bedoeld zijn.