Met de opkomst van de elektrische auto wordt ook online veel vaker gezocht naar EV-modellen. Maar welke modellen scoren het beste in Google? Je leest het in dit blog.Tesla Model 3
Met kop en schouders staat de Tesla Model 3 bovenaan in de wereldwijde zoekmachinelijst. Liefst 54,7 procent van de mensen die naar een elektrische auto zochten, zocht op de naam van de Amerikaanse EV. Op nummer twee staat de Nissan Leaf, waar door 16,1 procent naar gezocht werd, terwijl de Tesla Model S in 13,1 procent van de zoekmachineopdrachten terugkwam. Ook de Tesla Model X eindigt hoogt in het overzicht (met 9,5 procent) en de BMW i3 (4,4 procent). Tot slot komt de Renault Zoe (2,2 procent) nog in de lijst.

Nissan Leaf
Ook in Europa zien we de Tesla Model 3 de zoekmachineresultaten domineren. In Nederland en vrijwel alle landen om ons heen staat op de eerste plek de Model 3. Alleen de Belgen hebben een andere voorkeur, namelijk de Nissan Leaf. Opvallend is dat nieuwkomers als de Jaguar I-Pace en de Audi e-tron nergens in de resultaten voorkomen.