De Tesla Model 3 is onlangs aan de Euro NCAP-crashtests onderworpen. De Model 3 verdient daarmee dan ook de volle vijf sterren, wat niet heel verrassend is. Iets wat de Tesla Model S ook verdiende.

Best verkopende elektrische auto

De Tesla Model 3 is de best verkopende elektrische auto in Europa. Dit kwartaal zijn er weer een flink aantal bijgekomen, want Tesla wist er wereldwijd 77.550 bij nieuwe eigenaars af te leveren. En al die eigenaren kunnen opgelucht ademhalen, want volgens Euro NCAP staat er een erg veilige auto voor de deur. De dummies in de Model 3’s die de auto tegen meerdere objecten jaagde, kwamen er keer op keer best goed vanaf.

Veiligste auto

Euro NCAP deed de crashtests met een Tesla Model 3 Long Range RWD-versie. Ja, dat ene model wat je niet meer kan kopen. Maar goed, daar werden de prestaties niet minder indrukwekkend van. Volgens Euro Ncap is het met een gemiddelde score van 94 uit 100 de veiligste auto die ze recentelijk hebben mogen testen. Sterker nog, het is de veiligste auto die ze tot nu toe testten onder het nieuwe en strengere protocol dat ze onlangs invoerden. Bescherming van een inzittende volwassene kwam op 96%, een kind kwam er iets slechter vanaf met 86% en de kwetsbare weggebruikers hadden het het slechtst met 74%. De Advanced Driver Assistent Systems (ADAS) in de auto beschermden voor 94%.