Tesla denkt de goedkopere versie van de Model 3 nog dit jaar te kunnen leveren in Nederland. Dat zegt Kim Liebregts, country director van Tesla Nederland, in De Nationale Autoshow. De productie van de Model 3 is volgens haar inmiddels ‘hartstikke goed’ op gang gekomen.

Goedkopere versie

Inmiddels is een ‘steady stroom’ van Model 3’s naar Europa op gang gekomen, zegt Liebregts. Vooralsnog gaat het om de Long Range All-Wheel Drive, ‘normaal’ én in de performance-versie. ‘Hopelijk kunnen we daar binnenkort, maar we weten natuurlijk nooit wanneer, de Standard Range aan toevoegen.’ Dat model moet de vraagprijs van 35.000 dollar binnen handbereik brengen. Volgende maand moet ook een conceptversie van de Model Y al gelanceerd worden, maar daarover kan en wil Liebregts nog weinig kwijt. ‘Het gaat gelukkig snel, maar ik kan er niks over zeggen, ik weet niet wanneer de launch is.’