In een recent tevredenheidsonderzoek van Consumer Reports gooide de Tesla Model 3 nog hoge ogen, maar leden van de organisatie melden toch de nodige problemen met de nieuwe Tesla. Vanwege deze negatieve ervaringen, met onder meer de elektronica en de laklaag, heeft Consumer Reports nu besloten om de Model 3 niet langer het predicaat ‘aangeraden’ te geven.

Verbeteringen

In een reactie op het besluit van Consumer Reports laat Tesla weten dat het bedrijf al het nodige heeft gedaan om de geconstateerde problemen weg te nemen. “De overgrote meerderheid van deze problemen zijn al rechtgezet door verbeteringen in het ontwerp en de fabricage.” stelt Jake Fisher, die bij Consumer Reports verantwoordelijk is voor de autotesten. Inmiddels heeft Tesla de productie wel op peil en worden er wekelijks vijfduizend exemplaren geproduceerd. Sinds begin deze maand wordt de auto in West-Europa geleverd. Ook in China is de Model 3 inmiddels verkrijgbaar. Opmerkelijk: met dat laatste loopt Tesla voor op schema.

Fake News

Maar is dit geen fake nieuws? Het zou namelijk zomaar kunnen dat dit nieuws, gefinancierd door de benzine industrie, helemaal niet waar is. Het zal ons namelijk niks verbazen als deze industrie adverteert bij zulk nieuws, dus misschien moeten we dit maar met een korreltje zout nemen…