1 referral: Lanceer je foto de ruimte in.

Omdat Elon Musk ook eigenaar is van SpaceX kan je een foto de ruimte in laten lanceren met een van de SpaceX missies. Zo zal je foto een eeuwig bestaan hebben in de ruimte.

2 referrals: Keuze tussen:

Een Wall connector om je Tesla thuis mee op te laden of een werkende replica mini Tesla om je kinderen mee te laten spelen.

3 referrals: Nieuwe velgen

Keuze tussen 21” Arachnid-velgen als je een Model S hebt of 22” turbinevelgen als je een Model X hebt.

4 referrals: Als eerste nieuwe software updates

Hiermee wordt je eigenlijk betatester van de nieuwste Autopilot functies.

5 referrals: Uitnodiging tot een Tesla onthulling

Als Tesla een nieuw product onthult zoals de nieuwe Model Y in de komende maanden, dan ben je uitgenodigd om hier live bij te zijn.

Heel veel referrals:

Naast deze 5 referrals zijn er ook nog speciale mogelijkheden. Zo kan je winnen om een keer een ritje te maken met een Boring Company tunnel-machine en voor mensen met 55 referrals krijg je zelfs een gratis Tesla Roadster 2.0 met een 0-100 snelheid van rond de 2 seconden en een actieradius van bijna 1000 km.

Waarom stopt het referral programma nu?

Zoals gezegd loopt dit programma al meer dan 3 jaar. Door de jaren heen is het verschillende keren veranderd en zijn de speciale prijzen steeds exorbitanter geworden zoals je nu dus de Tesla Roadster kunt winnen. Er zijn zelfs een aantal bekende YouTubers en Podcasters die inmiddels 2 Tesla Roadsters hebben gewonnen omdat ze meer dan 105 referrals hadden.

Dit is natuurlijk een droom die uitkomt voor deze mensen, maar voor Tesla is het inmiddels een te grote kostenpost geworden. Aangezien Tesla er de laatste maanden alles aan doet om winstgevend te zijn en te blijven is dit een van de stappen die ze hebben moeten nemen. Dit natuurlijk naast het massaontslag van de afgelopen dagen van 7% van alle medewerkers en de verhoging van de super charger prijzen.