Elon Musk de CEO van Tesla heeft laten weten dat de Autopilot van Tesla een stuk slimmer wordt. Hij liet dit op Twitter weten en gaf aan dat deze handige optie ervoor moet zorgen dat de computer de auto in bepaalde situaties over kan nemen. Dit zijn de eerste stappen die worden gezet naar volledig automatisch autorijden. Dit heeft als voordeel dat je met een veilig gevoel en gerust de weg op kunt en lekker achterover kan leunen.

Nieuwe kenmerken voor Tesla Autopilot

Elon Musk liet verder weten dat mensen die een Tesla bezitten welke jonger is dan twee jaar zeker deze nieuwe opties eens moeten testen. De CEO gaf aan dat deze laatste optie op de computer van de auto jou in staat stelt om volledig automatisch langzame medeweggebruikers in te halen. Bovendien is de auto met deze optie op de boordcomputer ook in staat om de juiste afslag op de snelweg te nemen.

Er komen ook nog een aantal nieuwe opties op de boordcomputer die er voor zorgen dat de auto volledig automatisch rijdt zoals:

  • De autopilot moet rekening houden met stoplichten en er voor zorgen dat hij stopt als het stoplicht op rood springt, en doorrijdt als het stoplicht op groen is.
  • Hij moet gaan reageren op stopborden.
  • Hij moet ervoor zorgen dat je automatisch op de rotonde kunt rijden.

De toekomst

Bovenstaande opties (features) zorgen ervoor dat de Autopilot een stuk completer gaat worden. Toch is het nog niet zo dat de auto volledig automatisch rijdt. Dit zal nog wel een tijd gaan duren. Het is wel de bedoeling dat dit in de toekomst de realiteit zal zijn. Toch zijn het nu al geweldige ontwikkelingen die er nu aan zitten te komen.