In Eindhoven is een nieuwe vestiging van Tesla geopend. Tijdens de opening is het nieuwe Model 3 van Tesla onthult.

Nieuwe vestiging is chique!

De nieuwe vestiging in Eindhoven is modern en chique. De vestiging is gevestigd in een riant gebouw aan de Boschdijk en heeft een vloeroppervlak van 5500 vierkante meter. De vestiging bestaat uit een grote showroom met drie vloeren. Hier worden de nieuwe Tesla’s gepresenteerd. Daarachter vindt je ook een werkplaats waar de service voor de auto’s wordt verleend.

Meerdere vestigingen!

Er zijn in totaal acht vestigingen van Tesla in Nederland en deze is er een van. Deze vestiging bedient klanten in Oost-Brabant en Limburg. Er komen zo’n 22 mensen te werken, waarvan er vijftien in het bijbehorende service center, aldus manager Jeroen Rikmanspoel van Tesla. Deze werknemers zullen vooral onderweg zijn om service te verlenen, zij doen dit met de daarvoor bestemde servicewagens. De diagnose is vaak op afstand te stellen. Hierdoor is het mogelijk om gericht te handelen en een snelle service te verlenen. Het komt incidenteel voor dat een auto naar de werkplaats moet.

Aanbetaling Tesla Model 3

Er waren bij de presentatie van Tesla Model 3 al enkele klanten aanwezig welke in 2016 een aanbetaling hebben gedaan. “Zij reageerden blij verrast op het nieuwe model”. De vanaf prijs van de auto is €58.000,- en volgens Tesla zeer betaalbaar. Er wordt ook nog een versie met een lagere prijs verwacht, deze heeft een kleinere accu.

Musk ontwikkeld meer dan auto’s!

Tesla staat voor een onderhoudsarm karakter, dit is onderdeel van het imago dat zij uit willen stralen. Dit imago wordt zorgvuldig vanuit het hoofdkwartier in Californië (Verenigde Staten) in stand gehouden. Commercieel directeur Kim Liebregts geeft aan dat de oprichter Elon Musk zonne-energie wil inzetten voor alle vormen van energie. “De elektrische auto’s zijn een middel om dit doel te bereiken.” Naast de auto’s ontwikkeld Tesla zonnedaken voor woningen met geïntegreerde batterijen.

Ook zullen ze zelf een netwerk van snelle oplaadpunten uit rollen. Door de zelfrijdende technologie hopen ze te bereiken dat er meer auto’s worden gedeeld en het autoverkeer veiliger wordt. Je kunt de Tesla Model 3 in de nieuwe vestiging bezichtigen.