Ondanks dat er tegen berichten waren is er nu goed nieuws! De productie van Tesla Model 3 worden naar 7.000 units per week opgeschroeft. Elon musk heeft in een e-mail aan zijn personeel gevraagd om de productie van Tesla Model 3 op te schroeven. Dit is natuurlijk een erg positief gegeven, want wij zitten allen met smacht op hierop te wachten.

Productie moet omhoog

Elon Musk verstuurd graag tweets ook naar zijn personeel toe. Deze keer koos hij ervoor om het personeel op de hoogte te stellen door het sturen van een interne e-mail. Hij geeft in deze mail aan dat rond 28 november alle Tesla Model 3 subsystemen klaar moeten zijn. De reden hiervoor is dat er dan consistent samen minimaal 50 units per uur afgeleverd kunnen worden. Musk vindt dit belangrijk omdat het anders onmogelijk wordt om 1.000 Model 3 auto’s per dag te produceren. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met de tijd dat de machines kunnen draaien.

Problemen moeten direct worden aangepakt!

Musk vraagt in de e-mail aan het personeel of zij directe problemen die worden gesignaleerd direct kunnen melden. Dit zorgt ervoor dat er minder vertragingen zijn omdat ze gelijk worden aangepakt. Het is namelijk belangrijk dat de deadlines worden gehaald omdat het anders de voorspoed van Tesla in de weg staat. Volgens Elon Musk is het mogelijk om de productie van Tesla Model 3 op te hogen naar 7.000 units per week. Dit komt omdat ze om dit te kunnen bereiken alleen de bestaande productielijnen moeten upgraden. Nieuwe toevoegen hoeft dus niet. Het blijft spannend en we zullen zien of Tesla hun streven aan het eind van de maand waar maakt.