De stress rondom de productie van de Model 3 lijkt nergens voor nodig te zijn geweest. Tesla produceerde in het afgelopen kwartaal grofweg 80.000 voertuigen. Dat betekent een bedrijfsrecord voor de veelbesproken autofabrikant.

Productiestijging van 187 procent

In het afgelopen kwartaal zijn er in totaal 53.000 Model-3 auto’s gemaakt. In vergelijking met de productie van vorig kwartaal is dit een stijging van 187 procent. Tesla’s directie hoopt dat de Model 3 van Tesla een winstgevende massafabrikant maakt.

Musk onterecht beschuldigd

Nu deze cijfers bekend zijn, lijkt het erop dat het bedrijf gewoon op schema ligt. De Securities and Exchange Commission (CEO) beschuldigde Elon Musk van fraude vanwege een tweet die Musk zelf op Twitter had gezet in augustus. Hierin suggereerde dat hij het bedrijf van de beurs zou halen.

Zaak afgehandeld

Deze zaak werd afgelopen zaterdag afgehandeld. Musk stemde daarbij meteen in met een boete van 20 miljoen dollar en trad terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen.