Autobedrijf Tesla is dringend op zoek naar iemand die een aantal taken van de overbelaste Elon Musk kan overnemen. In een interview met The New York Times gaf Musk aan dat hij een enorm zwaar jaar achter de rug heeft, het drukste jaar tot nu toe zelfs.

Beursexit Tesla op Twitter

Afgelopen week zette hij een bericht op Twitter over een beursexit van Tesla. Deze impulsieve actie heeft het hem niet gemakkelijker gemaakt.

 

De Twitter-actie was redelijk spontaan, omdat hij “open en eerlijk wilde zijn” zegt hij tegen de Amerikaanse krant. Dit was geen verstandige actie. Al snel bleek dat de financiële markten op zijn kop stonden, want wie haalt het nu in zijn hoofd om midden op de handelsdag zo’n tweet naar buiten te brengen?!

Officieel onderzoek gestart

Later die dag liet Musk weten dat hij af wil van alle beleggers die voortdurend over zijn schouders meekijken. Echter had hij de communicatie hierover beter kunnen aanpakken. De Amerikaanse SEC startte een officieel onderzoek naar de gang van zaken. Bovendien blijft het de vraag of Musk zijn plannen – Tesla tegen een bedrag van 420 dollar per aandeel van de beurs halen – waar kan maken.