Helaas moet iedereen die in Nederland een Tesla Model 3 besteld heeft, al een tijd wachten op de elektrische auto. Uit een tweet van Tesla-oprichter Elon Musk blijkt dat de auto pas in 2019 in Nederland geleverd kan worden.

Klant tweet Musk

Een klant die de Model 3 besteld heeft, is het wachten onderhand zat en stuurt een tweet naar Elon Musk met de vraag: ‘wanneer komt mijn Tesla?’ Uit het antwoord van Musk blijkt dat het nog wel even duurt voordat de auto in Europa geleverd wordt. 

Tweeduizend modellen per week

 In eerste instantie was het de bedoeling dat de auto’s eind dit jaar nog in Europa geleverd zouden worden, maar dit is niet meer haalbaar.  Op dit moment worden er wekelijks zo’n tweeduizend Model 3 modellen geproduceerd. Tesla hoopt dat dit aantal over twee maanden is opgelopen tot vijfduizend stuks per week. Of dit gaat lukken, is nog de vraag.