De sportauto van Tesla die met de Falcon Heavy de ruimte werd ingestuurd, wijkt af van het geplande traject. Dat maakte Elon Musk gisteren zelf bekend op Twitter. De oprichter van Space X gaf toe dat Starman, de pop die achter het stuur zit, iets te hard op het gaspedaal had geduwd. Het gevolg hiervan was dat de raket voorbij Mars raasde en hij nu af stevent op een asteroïdengordel.

Tweet Musk

In een tweet bevestigde Musk dat de finale bestemming van de missie is veranderd. Hij schrijft: “Voorbij de gordel van Mars en blijft naar de asteroïdengordel gaan.” Musk liet een Tesla Roadster als ludiek experiment meevliegen met de eerste vlucht van de Falcon Heavy.

Grote kans op botsing

Het doel was de heliocentrische baan die op ongeveer dezelfde afstand van de zon als van Mars ligt. Op zijn nieuwe traject zal de Falcon Heavy maandenlang onderweg zijn naar de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De kans op een catastrofale botsing is hier groter dan op de oorspronkelijk gewenste koers. Of de koersverandering een ongeluk of intentioneel was is nog niet bekend.