Sinds dat de Tesla Model 3 van de band moest rollen vorig jaar, is er al sprake van vertraging van de productie. De gestelde doelstellingen werden helaas niet gehaald. Nu heeft het autobedrijf de productiedoelstelling van de Model 3 weer verder voor zich uitgeschoven.

Doelstelling 2018

Tesla denkt nu dat zij halverwege dit jaar vijfduizend wagens per week kunnen afleveren van dit type. In de maanden oktober, november en december werden er in totaal slechts 1550 exemplaren van de Model 3 gebouwd. Dit aantal is een stuk lager dan dat kenners hadden verwacht. Zij vermoedden dat dit aantal bijna twee keer zo veel had geweest.

Investeringen

De Model 3 die in juli 2017 geïntroduceerd werd, heeft al langer te maken met productieproblemen. Tesla heeft veel geld gestoken in allerlei technieken zoals robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de bouw van de Model 3.

Onbekend vooruitzicht

In totaal leverde Tesla in het laatste kwartaal van 2017 29.870 voertuigen af, tegen ruim 25.000 in de voorgaande periode. Het is afwachten of Tesla deze keer de doelstelling voor het produceren van het gewenste aantal wagens wel haalt.