De rijders van Tesla’s Model S en X rijden in een auto van ongeveer een ton euro en verwachten daarvoor wel het een en ander. Er ontstaat echter een grote ergernis als het begint met regenen, want de ruitenwissers moeten handmatig bedient worden. Gelukkig is er nu eindelijk een update.

Automatische ruitenwissers

Het nieuwe jaar is goed van start gegaan voor de berijders van Tesla’s met het Autopilot 2.0+ pakket. Dankzij een software update kunnen de ruitenwissers nu eindelijk automatisch bediend worden. Hiervoor moesten de ruitenwissers altijd nog bedient worden met de hand.

Tesla heeft moeite met ruitenwissers

De wagens die vanaf €90.000 euro verkrijgbaar waren, hadden tot nu toe erg ouderwetse ruitenwissers. De regensensor die er inzat, deed het eigenlijk niet. Gisteren kwam echter de update uit die automatic wipers op de auto installeerde. Het is blijkbaar nogal moeilijk om ruiten te wissen, want het systeem is nog steeds in beta. Overigens blijkt het bedrijf van Musk over het algemeen moeite te hebben met ruitenwissers, want ook de Model 3 heeft problemen met deze rubbertjes op de voorruit.

Inschakelen

Ook al werken de ruitenwissers nu automatisch, er is nog steeds wat handwerk nodig. Eigenaren moeten via het touchscreen de software aanzetten. Er is keuze uit twee verschillende standen. De eerste wacht tot er daadwerkelijk regen op de voorruit valt en de tweede gaat al wissen als het mistig is.

Navigatiefunctie

Het is opmerkelijk dat dit de enige vernieuwing is die Tesla met de update meestuurt. Er is nog geen nieuwe navigatiefunctie gespot. Dus wie een Tesla heeft, moet nog altijd navigeren met zijn mobiele telefoon.