Tesla heeft donderdagavond zijn Semi Truck gelanceerd in Californië. Tesla-oprichter Elon Musk stelde het het prototype van de elektrische truck voor door zelf met de wagen een grote vliegtuighangar, vol met mensen, binnen te rijden.

Opvallende centrale zitpositie

Binnenin de truck valt er meteen iets op, namelijk de centrale zitpositie. Hierdoor heeft de chauffeur goed zicht op de buitenwereld. Verder vallen de grote schermen voor bediening en entertainment, zoals navigatie op. Normale buitenspiegels zijn bij de truck vervangen door camera’s.

Opladen binnen no-time

Daarnaast heeft de vrachtwagen dertig minuten nodig om op te laden om vervolgens een afstand van ruim 600 kilometer af te kunnen leggen. Tijdens het uitladen van de vrachtwagen kan hij meteen worden opgeladen volgens Musk.

Semi-autonoom besturingssysteem

Ook wordt de truck voorzien van een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij de vrachtwagen vanzelf in zijn rijbaan blijft en van baan kan wisselen zonder dat iemand zich daar ook maar over ontfermt. De elektrische truck is bovendien nog eens enorm snel. Zonder belading accelereert hij binnen 5 seconden naar 100 kilometer, met belading duurt dat 20 seconde.

Tesla truck verwacht in 2019

Tesla verwacht in 2019 met de productie van de vrachtwagen te kunnen beginnen. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakte het bedrijf niet bekend.