Naast de aankondiging van de elektrische vrachtwagen werd gisteravond eveneens een nieuwe sportwagen gepresenteerd door Musk. De Roadster is een geüpdatete versie van Tesla’s eerste model. Hij is is super snel en moet in 2020 verkrijgbaar zijn.

Snelste productie-auto ter wereld

Volgens Tesla oprichter Elon Musk is de Roadster de snelste productie-auto ter wereld. De wagen haalt een 0-100 tijd van 1,9 seconden. De auto is in staat om een topsnelheid te halen van 400 kilometer per uur. Hij beschikt over een 200 kWh batterij en kan daarmee meer dan 1000 kilometer kunnen afleggen zonder tussendoor op te laden.

Technisch

Er is op technisch gebied nog niet veel bekend over de auto, maar de blik op de binnenkant laat zien dat ook bij dit model weer de minimalistische inslag aangehouden is die Tesla tot nu toe kenmerkt.

Verder is er technisch nog niet heel veel bekend over de auto, maar de blik op de binnenkant laat in elk geval zien dat ook bij deze auto de minimalistische inslag aangehouden is die Tesla’s tot nu toe kenmerkt.

Hoge prijs

Door alle middelen waar de Roadster over beschikt wordt er veel van de auto verwacht, maar dat mag ook wel voor de prijs van 200.000 dollar die Tesla voor de Roadster vraagt.

Tesla Roadster in 2020 verwacht

Tesla mag haar productie wel flink opschroeven met de vele mensen die nog wachten op hun Model 3, de truck die er aan komt en de Roadster waar men veel van verwacht. De roadster wordt in 2020 verwacht.