De Tesla model 3 rolde eind juli dit jaar van de band en werd toen afgeleverd bij de eerste 30 klanten. Musk stelt hoge doelen en wilde snel zo veel mogelijk van deze wagens klaar hebben. Dit vroeg wel om een productieproces met een flink tempo en de vraag is of dat nog helemaal volgens verwachting gaat …

Productie problemen Model 3

In oktober kampte Tesla helaas met wat problemen tijdens de productie van de Model 3. Hierdoor raakte het productieproces vertraagt en bleef hangen op 220 stuks.

Tesla kwartaalcijfers 2017

Tesla heeft het laatste kwartaal slechts een handvol Model 3’s geproduceerd. Maar zowel Tesla als zijn toeleverancier doen geen uitspraken over de verschenen berichten in de media. Pas als de presentatie van de laatste kwartaalcijfers over 2017 wordt gegeven, weten we hoe de productie er voor staat.

Hoge verwachtingen

Naast de aankondiging van de elektrische vrachtwagen en de nieuwe Roadster moet er alleen maar meer geproduceerd worden bij Tesla. Musk zei dat de truck in 2019 wordt verwacht en dat de Roadster in 2020 wordt verwacht. Wij kunnen niet anders doen dan rustig afwachten.