De productie van de nieuwe Tesla model 3 is vertraagd. Zowel in de autofabriek in Fremont als bij de batterijenfabriek in Nevada kampt Tesla met problemen bij enkele onderdelen van de productie.

Laag aantal afgeleverde auto’s

Er zijn in totaal maar 220 auto’s van het model 3 afgeleverd bij klanten, maar hiervan is het overgrote merendeel bij het eigen personeel. Helaas is dit veel minder dan verwacht. Tesla had op een aantal van 1500 van deze goedkopere auto’s gerekend.

 

‘Handjevol’ problemen

Tesla oprichter Elon Musk voorspelde in juni al dat de productie van de Tesla Model 3 een hel zou worden. Volgens tesla is er nu sprake van een handvol problemen. De autofabrikant benadrukt wel dat er niets fundamenteels mis is met de productie of de toeleveringsketen van het model 3. Het is duidelijk wat er opgelost moet worden en ze vertrouwen erop dat op korte termijn te doen.