De elektrische autofabrikant heeft 1,8 miljard dollar opgehaald om de productie van de Model 3 te kunnen opvoeren. Het geld is afkomstig van leningen bij investeerders.

Streefbedrag 1,5 miljard dollar overschreden

In een eerder nieuwsbericht werd duidelijk dat Tesla geld nodig bleek te hebben om de productie van Model 3 te kunnen opvoeren. Het streefbedrag was toen 1,5 miljard dollar, maar door de sterke vraag naar obligaties werd dat maar liefst 300 miljard dollar meer.

Enorme wachtlijst

Sinds dat de Model 3 in april werd onthuld door topman Elon Musk, konden geïnteresseerden tegen een aanbetaling van 1000 dollar een plekje op de wachtlijst bemachtigen. De prijs die voor de Model 3 moet worden betaald, is aanzienlijk lager dan de prijs van andere modellen van Tesla. Dit was duidelijk te zien. In de eerste week ontving het bedrijf al 325.000 bestellingen.