Inmiddels zijn er al vele nieuwsberichten over de Tesla Model 3 naar buiten gekomen, maar tot voorheen wisten we nog niet met welke batterijpakketten de auto leverbaar wordt. Nu wel! Kopers kunnen kiezen uit 50 kWh en 75 kWh accu’s.

De actieradius

De actieradius van deze twee versies was al wel bekend. Het rijbereik van het instapmodel is 350 kilometer en die van de ‘Long Range’-uitvoering 500 kilometer, volgens de Amerikaanse meetmethode. Die laatste beschikt ook over een krachtige motor, alleen het vermogen is nog niet bekend. Wel maakte Tesla bekend dat beide versies in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u kunnen optrekken.

Prijzen

In de Verenigde Staten heeft de 75 kWh-uitvoering een prijs van 9000 dollar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar we houden rekening met een prijs van 55.000 euro voor de meest krachtige uitvoering.

Verwerken van de eerste orders

Nadat de elektrische auto begin vorige maand uitkwam en de eerste dertig klanten al trots kunnen rondrijden in hun nieuwe Model 3, start Tesla deze maand met het verwerken van rest van de eerste orders.