Het bedrijf Tesla laat vrijdag het allereerste Model 3 van de band rollen. Dit is bekend geworden doordat Elon Musk dit via Twitter heeft laten weten. Aankomende vrijdag zijn de eerste 30 producten klaar. Deze 30 voertuigen worden aan het einde van de maand bij de koper afgeleverd.

Productie opvoeren

Volgende maand wil Tesla meteen streven naar het produceren van honderd Model 3 voertuigen. Een maand later zit het aantal alweer op 1500 en aan het einde van het jaar moeten dit er 20.000 zijn. De hoge productie is nodig omdat er al meer dan 400.000 orders binnen zijn voor het nieuwe model.

Massamarkt betreden

Met de Model 3 wil Tesla voor het eerst de massamarkt voor auto’s betreden. Met deze wagen, die 35.000 euro kost, is hij veel goedkoper dan de huidige modellen. Voor een Model X of een Model S ben je al snel een ton kwijt en dan zijn de extraatjes er nog niet eens bijgeteld.