Vrijdag is het eindelijk zover. Hét moment waar al zoveel nieuws over naar buiten is gekomen. De eerste 30 Tesla Model 3 worden vrijdag van de band gebracht. Tesla heeft alle vereiste technische certificaten voor de nieuwe auto’s twee weken eerder dan gepland binnen gekregen.

Goed op schema

Doordat Tesla mooi op schema loopt en alles nog prima lijkt te verlopen, kan de productie komende vrijdag op gang worden gebracht zodat de eerste auto’s aan het einde van deze maand aan de klanten kunnen worden overgedragen. De bestemming van de eerste 30 modellen, is nog niet bekend.

Handover party

Op 28 juli krijgen de eerste 30 klanten hun Model 3.

Vooruitzicht volgende maand

Voor volgende maand hoopt Tesla al 100 Model 3’s te hebben gebouwd. En met deze instelling willen ze de productie in september verder opvoeren tot 1500 stuks om zo op het einde van dit jaar op 20.000 te zitten.

Grote vraag

Deze instelling voor de enorme productie is van belang, want er zijn bij elkaar al 400.000 klanten die een aanbetaling van duizend dollar hebben gedaan om deze auto te bemachtigen. In de Verenigde Staten is de Model 3 verkrijgbaar ‘vanaf’ 35.000 dollar.