De keuze voor een elektrische auto gaat vaak samen met voor- en nadelen. Mensen willen heel graag zuinig rijden, maar zien tegen de beperkte actieradius op. Omdat een elektrische auto haar energie haalt uit een batterij, moet deze tijdens het rijden over voldoende stroom beschikken. Als dit niet zo is, moet de auto bij een speciaal punt worden opgeladen. De angst is vaak dat je ergens belandt waar helemaal geen oplaadpunt is en je dus niet meer verder kunt.

Tesla bezitters kunnen hun auto gratis opladen bij Supercharger stations, een speciaal netwerk wat Tesla zelf heeft opgericht. Het ziet er naar uit dat Tesla het gebruik van deze stations verder wil uitbreiden, zodat bezitters van andere merken hier ook hun auto kunnen opladen.

Uitbreiding Supercharger stations

Sinds dat Tesla de Supercharger stations heeft gelanceerd, is het netwerk wereldwijd aardig hard gegroeid. Op dit moment zijn er meer dan 2630 stations over de hele wereld en deze bevinden zich op 373 verschillende locaties.  Zeker wanneer binnenkort het nieuwe Tesla Model 3 wordt uitgebracht, is een uitbreiding van het aantal Supercharges niet geheel een overbodige luxe.

Mogelijke samenwerkingen

Tesla en andere autofabrikanten praten over mogelijke samenwerking. Tesla wil het netwerk niet alleen gaan vergroten voor eigen gebruikers, maar overweegt ook om bezitters van andere automerken de mogelijkheid te bieden om hun auto bij een van hun oplaadpunten te kunnen opladen. Er vinden veel actieve gesprekken plaats en de bedrijven onderling zoeken naar mogelijkheden om wederzijdse samenwerking aan te gaan.