Een van de sterkste verkoopargumenten van Tesla was dat je met je Tesla altijd en overal gratis kon laden bij superchargers. Daar gaat Elon Musk vanaf 1 januari 2017 een einde aan maken. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om gratis te laden met je Model S en Model X. Het was al eerder bekend dat de Model 3 moet gaan betalen voor de superchargers.

Geen winst doel

De superchargers van Tesla zijn essentieel in het succes van elektrisch rijden. Elon Musk heeft aangegeven dat het bedrijf niet als doel heeft om winst te gaan maken op de laadbuurten. De vergoeding van het laden is puur om de palen te onderhouden. Alle extra inkomsten worden gestoken in de ontwikkeling van de auto.

Bestaande Tesla klanten

De mensen die nu een Tesla bezitten kunnen wel gebruik blijven maken van het gratis laadnetwerk. Iedereen die nu een Tesla koopt en deze krijg voor 1 april 2017 kan gratis gebruik blijven maken van de superchargers. Pas eind 2017 zullen de eerste Model 3’s worden geleverd (is de planning).