Afgelopen week kwam het slechte nieuws naar buiten dat Model 3 eigenaren niet gratis mogen laden bij de superchargers van Tesla! Geen gratis roadtrips door Europa, maar gehoord keihard betalen! Mijn wereld stortte in toen ik het nieuws hoorde…. nou jah zo erg nou ook weer niet, maar ik baalde zeker! Tijdens de aandeelhouders vergadering heeft Elon Musk gezegd dat het financieel niet haalbaar is om iedereen levenslang gratis te voorzien van stroom.

Tesla heeft geld nodig, veel geld…

De druk op Tesla neemt met de dag toe. De koers van het aandeel Tesla staat hoog en aandeelhouders willen natuurlijk geen verlies leiden. Dus moet Elon Musk koste wat kost ervoor zorgen dat ze geld blijven verdienen. Alle extra oplaadpalen in Europa moeten natuurlijk wel betaald worden. De winstmarge op een Model 3 van 35.000 euro is ongeveer ~25%, dus 8750 euro. Voor dat geld kun je een oplaadpunt plaatsen en een servicebeurt, maar dan houd het wel op.

Woorden van Elon Musk

Wat zei Elon Musk nu precies over het opladen. Hoe gaan Model 3 rijders in de toekomst afrekenen? Dit waren zijn woorden:

The only way to bring the Model 3 to market at the proposed base price, is to decouple (free supercharging) from the cost of the Model 3.

Er zal een servicepakket of optie komen voor Model 3 bezitters om dus overal te kunnen gaan laden. De LA Times schreef er een diepgaand artikel over.

Niet gratis laden dus

Balen, balen, balen…. dat we als Model 3 eigenaren straks niet gratis kunnen laden. Tijd om dan toch maar het dak vol te leggen met zonnepanelen.