Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Tesla alle grote orders heeft geannuleerd voor de Model 3. Voor iedere EV hater natuurlijk een ideaal moment om weer eens te benadrukken dat Tesla de productie van de Model 3 niet aankan. Wie echter het bericht en tweet goed leest komt tot een andere conclusie.

Meerdere bestelling van dezelfde persoon

Veel leasemaatschappijen hebben een grote order geplaatst. Tesla heeft een limiet van 500 per leasemaatschappij. Het nieuws dat Tesla grote orders geannuleerd heeft geen invloed op hun. Het gaat om particulieren die meerdere keren het formulier hebben ingevuld! Het is mogelijk om per bestelling maximaal 2 Model 3’s te reserveren. Echter er zit geen limiet aan het aantal keren dat je het formulier kunt invullen. En dat is wat Tesla heeft aangepakt.

Personen die dus meerdere malen een bestelling hebben gedaan via het formulier zullen (deels) worden ingetrokken. Geen paniek dus voor mensen die maar 1 of 2 auto’s hebben gereserveerd.

Tweet van Elon Musk

Hierbij de betreffende tweet: