Beste toekomstige Tesla Model 3 eigenaren, de lobby van oliebedrijven en de auto-industrie heeft weer zijn werk gedaan! Het kabinet, en dan met name Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën, vreest dat mensen weer massaal misbruik gaan maken van de lage bijtelling die op de Model 3 komt te zitten. Het kabinet moet hard werken aan het schoner maken van Nederland, maar zodra dit minder geld gaat opleveren, dan moet er worden ingegrepen! Schandalig!

Noodrem

Op 31 maart werd er in de Tweede Kamer gesproken over de Autobrief II. Daarin liet CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een proefballonnetje op om de bijtelling op elektrische auto’s fors te verhogen. Momenteel staat deze op 4%, maar als er straks tienduizenden Tesla’s Model 3 op de markt komen, dan mist de schatkist veel geld. Hieruit blijkt dus weer dat autorijders uitgemolken worden door de overheid! De vraag is niet meer: Hoe maken we dit land groener, maar hoe kunnen we nog meer geld afpakken van duurzame autorijders. Belachelijk!

‘Even de bijtelling verhogen’

Vorig jaar is na lang praten met alle betrokken partijen rondom de auto-industrie gesproken over de nieuwe bijtellingsregels. Deze zijn toen na veel commotie vastgesteld. In de vergadering zegt Wiebes dat als het uit de hand loopt hij even een spoedwet zal indienen om de bijtelling te verhogen. Wat een absurde gedachte!

Bijtelling van de Model 3

Wij zullen je via deze website op de hoogte houden van de ‘graai cultuur’ in Den Haag.