Vanochtend was het dan zover! Het moment waarop we de Tesla Model 3 konden reserveren. Om 10:00 stipt zouden alle Tesla Stores in Nederland open gaan en konden we de Model 3 gaan reserveren. Goed om te weten is dat nog niemand weet hoe de Model 3 er precies gaan uitzien.

Vandaag kochten de mensen ook niet de Model 3, maar ze kochten een optie tot het kopen van een Model 3. Als mensen besluiten om af te zien van de koop, dan krijgen ze direct hun € 1.000 terug van Tesla. Hieronder is een verslag te vinden van de pre-order in Amsterdam Zuid-Oost.

7:01 – Nog geen rij

In de vroege morgen ging Tesla fan Vincent Everts langs. Hij rekende op tenten en een campers, maar het viel tegen. Er was nog niemand! Hieronder is zijn video te vinden:

7:30 – Eerste koper is er!

Rond half 8 kwam de eerste koper aan bij de store. Simon Smidt was de gelukkige!

8:30 – Leon aanwezig

Rond half 9 waren wij zelf aanwezig! Inmiddels waren er 3 wachtende voor mij. Ik was dus nummer 4. We hoefde niet buiten in de kou te wachten tot 10 uur, maar konden in de wachtruimte van de servicehal zitten. De sfeer was erg positief en iedereen deel zijn positieve ervaringen over Tesla. Onder het genot van een kopje koffie wachten we vol spanning tot 10 uur.

9:30 – Tijd voor de rode loper

Het aantal geïnteresseerden was inmiddels opgelopen tot een mannetje of 30 en toe moesten we naar buiten. Daar kregen we een nummertje en moeten we wachten tot 10 uur. Iedereen was gespannen en maakte foto’s van de wachtrij. Ook RTL Z was aanwezig en maakte een kort verslag. Hieronder zie je enkele foto’s en video’s van de rij.


9:55 – De deur ging open!

Wat ?!?!?!… De duur ging eerder open? We mochten van de Tesla crew binnen verder wachten onder het genot van een gezond drankje en een koekje. Om 10u precies mochten nummer 1, 2 en 3 naar boven om hun auto te reserveren.

10:05 – Tesla Model 3 reserveren!

Een paar minuten na 10 uur was het de beurt aan nummer 4, 5 en 6 om te gaan reserveren. De verkoper vond het net zo spannend als de kopers! Het bestellen ging erg gemakkelijk. Gewoon je gegevens invullen en op verzenden drukken! Het was 3 minuten werk.
tesla model 3 reserveren

10:08 – Gereserveerd!

BAM! En toen kwam de bedankpagina met het nieuws dat de Tesla Model 3 was gereserveerd! Yeah! Tijd voor champagne!

10:10 – Netwerken en bijpraten

Vervolgens liep ik weer terug naar beneden om daar met de andere Tesla fans te proosten op onze nieuwe aankoop. Iedereen was vrolijk en wilde graag weten wat ze nu hadden gekocht! Ondertussen kwam de verslaggever van RTL Z langs om een foto te maken en een kort interview te houden.

rtl nieuws bij tesla amsterdam

10:15 – E-mail van Tesla

Vrijwel direct na het reservering kwam deze e-mail binnen in mijn mailbox:

reservering van tesla model 3

10:40 – 47 kopers

Het was ook weer tijd om aan het werk te gaan, dus rond kwart voor elf verliet ik de store. Ik vroeg nog even aan de dame achter de balie hoeveel kopers er in totaal waren en zij zei dat er tot nu toe 47 kopers waren!

Morgen is de onthulling

Nu is het afwachten tot morgenochtend. Dan zal Elon Musk de nieuwe Model 3 onthullen!